Home / blog / Poate că o persoană se teme că își va pierde slujba pe fondul pandemiei sau se va sătura de toate regulile care le guvernează viața pentru a menține publicul în siguranță; nu știu când se vor opri toate aceste restricții dure.

Poate că o persoană se teme că își va pierde slujba pe fondul pandemiei sau se va sătura de toate regulile care le guvernează viața pentru a menține publicul în siguranță; nu știu când se vor opri toate aceste restricții dure.

Poate că o persoană se teme că își va pierde slujba pe fondul pandemiei sau se va sătura de toate regulile care le guvernează viața pentru a menține publicul în siguranță; nu știu când se vor opri toate aceste restricții dure.

Și în California, o femeie se afla în custodia poliției după ce a intrat într-un magazin alimentar și a lingut o varietate de articole din magazin, inclusiv carne, provocând panică printre cumpărători. Acestea nu sunt incidente aparent izolate. Au apărut din ce în ce mai multe rapoarte despre persoane care pretind că au COVID-19 sau răspândesc în mod intenționat germeni în zonele publice, unde alții ar fi evident alarmați – în special pe fondul pandemiei. Dar de ce? Răspunsul ar putea fi unul complicat, spune Frank Farley, dr., Profesor de psihologie la Temple University din Philadelphia și fost președinte al Asociației Americane de Psihologie (APA), spune Health. „Acest comportament nu a fost mult studiat”, spune el. „Este mai încorporat în acest concept de pandemie. Este o amenințare pe care nu o puteți vedea, nu o puteți călca sub picior.

Nu știi exact ce este, dar pare a fi aproape copleșitor ”. ÎN LEGĂTURĂ: Ați avut deja coronavirus fără să-l știți? Experții explică de ce este posibil Farley spune că atunci când stresul atinge o intensitate a febrei, așa cum se întâmplă cu amenințarea invizibilă globală a unui virus mortal, oamenii au tendința de a riposta sau de a se agita. Iată trei teorii cu privire la motivele pentru care oamenii ar putea să ia comportamente amenințătoare, cum ar fi să scuipe pe alții, să răspândească germeni în locuri publice și să susțină că au COVID-19. Farley spune că există trei școli generale de gândire care explică de ce unii oameni apelează la violență și că amenințările de acest gen ar intra în această categorie. „Una este expresia”, spune el. „Una dintre cele mai vechi teorii ale agresivității este teoria frustrării-agresivității. Frustrarea se acumulează și o rezolvi printr-un episod furios. ” Sigmund Freud ar fi putut numi acest lucru „catharsis”. „Dacă vă gândiți la aspectele frustrante ale contextului actual, acesta este foarte ridicat și crește în fiecare zi”, spune Farley. „Nu poți ieși din casa ta. Nu am avut polițiști afară din casă și să strige la tine, dar s-ar putea ajunge la asta. Deci, libertatea ta de mișcare este restrânsă. ” El spune că chiar și ceva mic într-un magazin alimentar ar putea „declanșa” pe cineva și îl poate declanșa. Un alt motiv pentru care oamenii apelează la violență este să manipuleze, spune Farley. „Violența este folosită ca modalitate de a controla situațiile sau de a-i controla pe ceilalți”, explică el. Au existat cazuri de oameni care s-au opus arestării prin faptul că au pretins că au COVID-19, ca un bărbat din Florida. Farley spune că acesta este un exemplu clar al unei persoane care încearcă să „controleze situația” folosind cea mai mare amenințare a momentului.https://harmoniqhealth.com/ro/potencialex/ Oamenii folosesc, de asemenea, violența și agresiunea ca mijloc de represalii. Poate că o persoană se teme că își va pierde slujba pe fondul pandemiei sau se va sătura de toate regulile care le guvernează viața pentru a menține publicul în siguranță; nu știu când se vor opri toate aceste restricții dure. „Deci, într-un mod mic, persoana poate încerca să facă față acestei situații, răzbunând împotriva sistemului respectiv”, spune Farley.

ÎN LEGĂTURĂ: Când se va termina Coronavirusul și când va atinge vârful în SUA? Unii oameni s-ar putea confrunta cu frica de coronavirus punându-se pe un front de forță. „Oamenii se prefac că au COVID-19 pentru a-i speria pe ceilalți, pentru că ei înșiși sunt speriați și pun bravadă”, spune Carole Lieberman, MD, psihiatru și autor al cărții Coping with Terrorism: Dreams Interrupted, spune Health. „Acesta este un mecanism psihologic de apărare numit„ formare de reacție ”. Este ca ceea ce fac copiii mici când sunt speriați de ceva; încearcă să-i sperie pe alți copii pentru a se simți mai puternici și mai stăpâni. ” În contextul pandemiei, persoana ar face față fricii lor, făcându-i lumină într-o farsă bolnavă. Mecanismul de apărare își propune să „ascundă adevăratele sentimente comportându-se într-un mod care să arate exact sentimentele opuse”, spune Lieberman. „Așadar, de exemplu, cineva care este cu adevărat înspăimântat de prinderea coronavirusului ar acționa de parcă ar crede că totul este o glumă și s-ar putea chiar să se prefacă că îl are și să tusească sau să strănută pe cineva ca o farsă. Fac acest lucru pentru a depăși anxietatea și stresul pe care îl au de fapt din cauza pandemiei “. Ca o extindere mai ușoară a acestui concept, în special la începutul pandemiei, este posibil să fi fost martor la o glumă mai subtilă – înainte ca sute de oameni pe zi să moară și coronavirusul să se simtă în continuare ca o amenințare abstractă, Gail Saltz, MD, asociat clinic profesor de psihiatrie la New York Presbyterian Hospital, Weill-Cornell Medical College, spune Health. Este posibil ca oamenii să se fi prefăcut că tușesc sau îi infectează pe alții ca pe o glumă sau că fac lumina pandemiei în timp ce petreceau pe o plajă aglomerată, spune dr. Saltz. „A fost un mecanism de apărare – un mod de a spune:„ Haide, nu este atât de înfricoșător ”pentru ei înșiși”, spune ea. „Urmau să o nege glumind în jurul ei. Cred că mulți dintre acei oameni nu și-au permis să vadă severitatea în acel moment. Când există o teamă extremă în legătură cu ceva, vor exista negatori. Puteți lua orice în istorie care este irefutabil și vor exista negatori. ” Uneori, spune ea, este un mecanism de coping.

LEGATE: Ar trebui să purtați mănuși la magazinul alimentar? De ce medicii spun că nu este o idee bună în timpul coronavirusului Dacă cineva intră în mod intenționat într-un magazin și tușește pe oameni sau obiecte, dr. Saltz spune că pot fi motivați de putere. „Obțin satisfacție făcând ceva altcuiva”, spune ea despre mentalitatea făptuitorului. „Sunt pur și simplu distructivi pentru satisfacție. Există oameni pentru care a face rău altora este plăcut. ” Când oamenii sunt îngroziți, ca într-o pandemie, dr. Saltz spune că „a face ceva care îi expune pe ceilalți la o boală mortală” este doar un alt mod de a fi sadici. „Invocarea terorii îl face pe terorist să se simtă puternic. „Pot să îi fac pe oameni să se teamă de mine”, cred ei. ” Farley spune că acest tip de persoană poate fi deja predispus la împingerea plicului – lucru pe care ar dori să îl determine dacă a studiat acest fenomen. „Poate le place să își asume riscuri, să meargă împotriva mulțimii, să încalce regulile. Această țară are o mulțime de aceste tipuri de oameni; fiind o națiune a Lumii Noi, este în ADN-ul nostru. Cred că baza pentru o mulțime de riscuri este pur și simplu fiorul acesteia. Emoția acestuia și stimularea. Au o istorie de împingere a plicului? ” În lunga sa carieră de înțelegere a psihologiei umane, Farley spune că nu este aproape niciodată un singur motiv care să motiveze comportamentul. Este foarte posibil ca acești infractori să aibă alte probleme de sănătate mintală. Dar stresul într-o societate este îngrijorător, deoarece îi împinge pe oameni la extreme – atât pozitive, cum ar fi eroii din prima linie care își riscă viața pentru a lupta împotriva virusului, cât și negative. „Având în vedere că există lipsă de tot, oamenii sunt concediați, potențial lipsă de bani, ceea ce ar putea fi un scenariu pentru mult mai multă violență”, spune Farley. „Așadar, aceste exemple ar putea fi doar vârful unei tendințe.” Informațiile din această poveste sunt corecte începând cu ora de presă. Cu toate acestea, deoarece situația din jurul COVID-19 continuă să evolueze, este posibil ca unele date să se fi schimbat de la publicare.

În timp ce Sănătatea încearcă să mențină poveștile noastre cât mai actualizate posibil, încurajăm, de asemenea, cititorii să rămână informați cu privire la știri și recomandări pentru propriile comunități, utilizând CDC, OMS și departamentul local de sănătate publică ca resurse. Pentru ca articolele noastre de top să fie livrate în căsuța de e-mail, înscrieți-vă la buletinul informativ Healthy Living “” https://www.health.com/condition/menstruation/period-going-off-birth-control-pills200OK Dacă sunteți pe Pilula sau orice fel de contraceptiv hormonal, probabil că nu vă gândiți prea mult la menstruație. Dozele constante de hormoni din anumite contraceptive vă ajută să vă reglați ciclul, ceea ce înseamnă că știți exact când să vă așteptați la menstruație (de asemenea, „sângerarea de sevraj”, „mai multe despre asta mai jos) în fiecare lună și probabil că este mult mai scurtă și mai ușoară decât înainte de a începe să luați controlul nașterilor. Dar când te oprești din controlul nașterii? S-ar putea să începeți să vă întrebați nu numai când vă veți recupera perioada „reală”, ci și cum va fi după ce nu o veți primi de luni sau ani. Aici, ginecologii evidențiază câteva efecte secundare pe care le puteți aștepta din perioada în care vă opriți controlul nașterii, cum ar fi pilula, inelul, plasturele și multe altele. ÎN LEGĂTURĂ: Pilulele mele contraceptive mi-au dat o tumoră hepatică – Iată cum se întâmplă dacă credeți că controlul nașterilor duce la creșterea în greutate, trebuie să știți că opusul nu este neapărat adevărat: renunțarea la controlul nașterii probabil nu vă va ajuta pierde sau crește în greutate. Conform unei revizuiri din 2014 a 49 de studii relevante, pilula contraceptivă nu pare să aibă un impact major asupra greutății. „Nu au existat dovezi definitive care să demonstreze că pornirea sau oprirea controlului nașterilor vă va afecta greutatea”, “Neha Bhardwaj, MD, profesor asistent de obstetrică, ginecologie și științe reproductive la Școala de Medicină Icahn din Muntele Sinai din New York City , a spus anterior Health. (O excepție: injecțiile contraceptive numai cu progestin pot provoca creșterea în greutate la unele femei.) Mai mult de 50% dintre femei asociază migrenele cu menstruația lor, conform unei revizuiri din 2009, probabil din cauza scăderii nivelului de estrogen. Anumite metode de control al nașterii vă permit să săriți perioadele sau să mergeți mai mult între ele, cum ar fi pastilele cu ciclu prelungit, pot preveni migrenele. Pentru aceste femei, renunțarea la controlul nașterilor ar putea determina durerile de cap să devină mai frecvente.

Dacă încetați să luați o pilulă hormonală contraceptivă – care are atât estrogen cât și progesteron – unele țesuturi se elimină, ceea ce poate provoca o sângerare ușoară, Alyssa Dweck, MD, medic ginecolog și autor al cărții The Complete A to Z for Your V , spune Health. Acesta este și motivul pentru care obțineți o perioadă „falsă” pe pilulă în timpul săptămânii în care luați pastilele placebo, explică ea. „O sângerare de sevraj, prin definiție, este retragerea progesteronului și sângerarea care apare”, spune dr. Dweck. „O sângerare de sevraj nu este, din punct de vedere tehnic, prin definiție, o perioadă, deoarece nu este rezultatul ovulației.” După sângerarea de retragere, trebuie să așteptați să vină perioada reală. Gândiți-vă că, pentru că ați controlat nașterea de 10 ani, va dura o veșnicie pentru a vă recupera perioada? S-ar putea să nu fie cazul: „În general, efectele secundare ale pilulei și impactul asupra suprimării căilor hormonale sunt rapid reversibile”, Samantha Kempner, MD, medic ginecolog și profesor asistent la Universitatea din Michigan Medical School, spune Health. „Chiar și cu utilizarea pe termen lung a pilulei combinate de control al nașterilor, majoritatea femeilor se pot aștepta să reia„ perioadele normale ”rapid.” ÎN LEGĂTURĂ: Puteți obține un test Papanicolau în perioada dvs.? Iată ce spun Ob-Gyns încă nicio perioadă după trei luni? Consultați documentul dvs. – ar putea dori să verifice probleme precum o afecțiune tiroidiană sau dezechilibre hormonale care ar putea să vă mențină menstruația.

Gândește-te înapoi: de ce te-ai apuca de controlul nașterii în primul rând? Poate că a fost pur și simplu pentru că făceai sex și nu ai vrut să rămâi însărcinată. Dar multe femei încep să utilizeze contraceptive hormonale pentru a ajuta la reglarea unui ciclu altfel neregulat sau pentru a controla o afecțiune precum sindromul ovarului polichistic (PCOS), care provoacă ovulații rare și un ciclu neregulat. La ieșirea din controlul nașterilor, spune dr. Dweck, menstruația dvs. va reveni de obicei la ceea ce a fost pre-hormoni. A venit ca un ceas la fiecare 28 de zile?

A fost super neregulat? Vă puteți aștepta probabil ca acest lucru să revină de la controlul nașterilor, spune ea. ÎN LEGĂTURĂ: Cum diagnosticul PCOS a condus doi prieteni să creeze produse de curățare fără toxină Cealaltă parte a acestui fapt: dacă ați fost controlați nașterea de ani de zile, vârsta, problemele medicale, nivelul de stres, tiparele de dietă sau obiceiurile de exercițiu fizic s-a schimbat în timp și ar putea influența aspectul perioadei când ieșiți din controlul nașterilor, spune dr. Dweck. Spuneți, de exemplu, că ați dezvoltat o anomalie a tiroidei în timp ce controlați nașterea. S-ar putea să observați că menstruația dvs. este mai neregulată decât vă amintiți din această cauză. „Perioada ta poate fi diferită când ieși din pilulă decât era înainte de a continua, dar asta nu are legătură cu pilula în sine”, spune ea. Când corpul tău își dă seama că ai încetat să mai iei controlul nașterii (ceea ce spune dr. Dweck de obicei este imediat), s-ar putea să începi să ovulezi, ceea ce înseamnă că poți rămâne însărcinată imediat, spune ea. Nici o perioadă la vedere? Spune dr.

Dweck: „Numărul unu, doi și trei pe lista motivelor pentru care cineva nu își primește menstruația după ce a ieșit din pilulă pentru o vreme este sarcină, sarcină, sarcină.” RELATIV: Controlul nașterii ar trebui să se schimbe probabil pe măsură ce îmbătrânești —Acestea sunt cele mai bune opțiuni din anii 20, 30 și 40 de ani. Mulți oameni iau pilule contraceptive pentru a ușura acneea, dar, din păcate, odată ce încetați să le luați, acneea ar putea reveni. „Abandonarea pilulelor contraceptive poate readuce simptomele acneei la ceea ce erau înainte de a începe [controlul nașterilor”, a declarat anterior dr. Bhardwaj pentru sănătate. Dacă sunteți îngrijorat de acneea hormonală, discutați cu dermatologul dvs. despre alternative, una la fel de simplă ca schimbarea produselor de îngrijire a pielii. ÎN LEGĂTURĂ: Un utilizator TikTok spune că măștile de aspirină au scăpat de acnee – Dar cât de sigur este acest lucru? Dacă v-ați ocupat de căderea părului legată de hormoni (ca un simptom al sindromului ovarului polichistic, de exemplu) înainte de a intra în controlul nașterilor, renunțarea la controlul nașterii ar putea să o readucă. Acest comutator ar putea declanșa efluviul telogen, o afecțiune temporară care vă face să vă vărsați părul. Din fericire, efluviul telogen nu durează pentru totdeauna, cedând de obicei în șase luni, iar stresul este, de asemenea, un factor. Cu toate acestea, acest lucru nu este foarte obișnuit. “Majoritatea femeilor nu vor vedea un efect net semnificativ asupra părului lor după oprirea pilulelor contraceptive”, a declarat anterior pentru sănătate Josh Klein, MD, director medical la Extend Fertility din New York City.

LEGATE DE: Cum se leagă stresul și căderea părului – și ce puteți face în legătură cu acesta Un studiu recent în Jurnalul de Endocrinologie Clinică Metabolismul a constatat că multe femei se confruntă cu o scădere a nivelului de vitamina D atunci când încetează să mai ia pilule contraceptive. Acest lucru este deosebit de problematic pentru femeile care încearcă să conceapă, deoarece vitamina D ajută la susținerea scheletului fetal în timpul sarcinii. Când discutați cu medicul dumneavoastră despre oprirea controlului nașterilor, întrebați despre modalități de a crește aportul zilnic de vitamina D. Multe femei raportează sânii dureroși înainte de menstruație, datorită vârfului de progesteron care stimulează glandele laptelui matern. Controlul nașterii poate fi utilizat pentru tratarea sensibilității sânilor, astfel încât eliminarea acestuia ar putea readuce sensibilitatea. Cu toate acestea, sensibilitatea sânilor poate fi, de asemenea, un efect secundar al controlului nașterilor, a declarat anterior Health Health Guirlaine Agnant, președintele departamentului de obstetrică și ginecologie de la Spitalul Montefiore Mount Vernon din Mount Vernon, New York. Deci, dacă aveți de-a face cu sensibilitate în timp ce controlați nașterea, „oprirea [aceasta] va readuce țesutul mamar normal și nu ar trebui experimentată nicio sensibilitate”. Dr.

Agnant a spus anterior Health că unii dintre pacienții ei au raportat de fapt libidouri mai mici atunci când au început să ia pilule contraceptive. „Acest lucru se datorează cel mai probabil modificărilor producției hormonale”, a spus ea, adăugând că aceste femei experimentează de obicei o creștere a libidoului atunci când încetează să ia controlul nașterilor. Pentru a primi poveștile noastre de top în căsuța de e-mail, înscrieți-vă la buletinul informativ Healthy Living “” https://www.health.com/condition/fibromyalgia/yoga-fibromyalgia-pain200OK Getty Images de Carina Storrs JOI, 14 octombrie (Sănătate. com) – Pacienții cu fibromialgie cărora nu li se eliberează medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală și care suferă prea mult de exerciții fizice ar putea dori să încerce yoga, sugerează un nou studiu.