Home / blog / Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a se simți bine (tv-media.at) E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at) „Tatăl lui Asiye Sel a fost ultimul chiriaș al unei clădiri rezidențiale din Viena, care ar trebui reabilitat.

Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a se simți bine (tv-media.at) E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at) „Tatăl lui Asiye Sel a fost ultimul chiriaș al unei clădiri rezidențiale din Viena, care ar trebui reabilitat.

Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a se simți bine (tv-media.at) E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at) „Tatăl lui Asiye Sel a fost ultimul chiriaș al unei clădiri rezidențiale din Viena, care ar trebui reabilitat.

În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (Trend.at)

Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a se simți bine (tv-media.at)

E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at)

Tatăl lui Asiye Sel a fost ultimul chiriaș al unei clădiri rezidențiale din Viena care a fost renovată. Martorii și-au găsit cadavrul în casa scărilor, sub barele de pe șantier. A fost crimă? Decesele inexplicabile sunt la ordinea zilei în Austria. Jurnalistul Thomas Trescher a scris o carte opresivă despre aceasta.

Dosarul 1 UT 90 / 14d se află în fața lui Asiye Sel pe masa de luat masa. Le-a citit de multe ori. Ea a studiat în repetate rânduri rapoartele experților, rapoartele de anchetă ale polițiștilor, chiar și raportul de autopsie al medicului criminalist. „Constatările nu vorbesc împotriva unui accident”, este ultima frază. Pentru a spune vag, înseamnă că medicii cel puțin nu exclud ceea ce suspectează Asiye Sel: că tatăl ei a fost victima unei infracțiuni violente.

© Știri / Doamne Doamne

Tatăl tău, acesta este Cafer Ilkay. La momentul morții, el avea 65 de ani. Un bărbat frumos. El cântărește 90 de kilograme și are o înălțime de 1,80 metri. Un om de familie. Are șase copii, pe care îi îngrijește singur mult timp. Soția lui a murit de cancer acum 20 de ani. Un om care muncește din greu. A venit la Viena ca muncitor invitat din Turcia în 1973, și-a construit viața aici și a lucrat 43 de ani la construcții. La acea vreme și-a închiriat familiei un mic apartament pe Esterházygasse, în districtul șase. 53 mp, bucătărie, baie, dulap. Opt dintre ei locuiesc uneori aici. Aici, Cafer Ilkay plătește la sfârșitul vieții o chirie de 165 de euro. Își poate permite din pensie. Nu vrea să-și imagineze un alt loc de reședință. Nu va părăsi casa vie. De ce nu se va clarifica niciodată.

Sistemul este leneș

Experții estimează că fiecare a doua crimă din Austria rămâne nedetectată. Întregul sistem de investigare a morții este putred. Așa susține jurnalistul Thomas Trescher în noua sa carte „Totgeschwiegen”. Folosind cazuri penale reale, tânărul de 39 de ani descrie, capitol cu ​​capitol, eșecul celor responsabili cu investigarea crimei: medici, polițiști, procurori. În unele state federale, de exemplu, medicul de familie este chemat la moartea pacientului său și nu înțelege prea multe despre el însuși. Ca într-un caz pe care Thomas Trescher îl descrie. Apoi doctorul a uitat să se uite în gura mortului. Din această cauză, nu a putut vedea că cartilajul gâtului și osul hioid au fost rupte de ambele părți.reduslim în cazul în care Medicul a eliberat cadavrul pentru înmormântare.

De asemenea, interesant:

Statistici privind criminalitatea: au fost atât de multe reclame anul trecut!

Jurnalistul descrie cum greșesc și ofițerii de poliție. Cum nu reușesc să obțină dovezi și să pună întrebări martorilor. Și cum cred procurorii tot ce le spun anchetatorii. Ca și în cazul lui Cafer Ilkay.

Clădirea de apartamente urmează să fie renovată cu câteva luni înainte de moartea sa. Proprietarul oferă chiriașilor apartamente de schimb. Cafer Ilkay refuză. Vrea să vadă planurile de construcție, vrea să știe când s-ar putea întoarce la apartamentul său, dacă ar pleca. Vrei să știi câtă chirie ar trebui să plătească atunci. Întrebările sale rămân fără răspuns. În schimb, molozul zboară prin coșul său de fum, vecinii se deplasează, la un moment dat dărâmă toaleta care se află pe coridor și pe care Ilkay Cafer o folosește. Muncitorii din construcții i-au pus în față un scaun de toaletă. Familia lui Cafer Ilkay este îngrijorată. Îl roagă pe tatăl ei să se mute. Dacă vrea să-l susțină financiar, eliberează camere în apartamentele lor. Cafer Ilkay nu vrea să plece. De asemenea, este încurajat de asociația chiriașilor. Nu putea fi dat afară. Cafer Ilkay se află sub presiunea familiei sale, dar nu a șantierului din jurul său. El și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în construcții.

Apoi vine 2 august 2014, sâmbătă. Ziua morții sale. După-amiaza, vecinii găsesc cadavrul. Este situat în zona de intrare la scară. De fapt, o zonă înconjurată. Mortul se întinde pe burtă. Mâinile înclinate dreapta și stânga spre cap. Două straturi de plasă de oțel sub el, patru straturi de plasă de oțel deasupra lui. Unul dintre cei doi martori a scris un e-mail către poliție în aceeași seară: „Cei doi pantofi îndepărtați și ochelarii care se aflau lângă ei erau vizibili.” Poliția a început ancheta, iar autopsia a fost dispusă. După aceea, Asiye Sel își pierde încrederea în statul de drept.

Educația costă timp și bani

De ce atât de multe crime nu sunt descoperite? Se pare că cei vii nu au niciun interes să ispășească cei care au murit violent. Thomas Trescher, editor la platforma de cercetare Addendum, combină cifrele sobre și anchetele experților cu studii de caz specifice în cartea sa. El susține că Austria ar prefera să se împodobească cu rate scăzute de crimă decât să arunce o privire mai atentă. Oficial, Republica este într-o formă bună. În Austria, „aproape fiecare criminal este condamnat”, a declarat fostul ministru de interne Herbert Kickl la prezentarea statisticilor privind criminalitatea în luna mai a acestui an. Thomas Trescher răspunde că problema nu este atât de importantă în anchetă, dar recunoașterea deloc a unei crime este dificultatea. „Indiferent cu cine vorbești”, spune Trescher, „toată lumea mă atestă că crimele sunt trecute cu vederea, dar este întotdeauna vina celuilalt”. Și această lucrare de clarificare nu numai că costă timp și bani, dar de multe ori nu este răsplătită, deoarece oamenii s-ar simți oricum mai în siguranță cu iluzia unei rate scăzute a crimelor.

Asiye Sel a primit un telefon de la proprietarul casei, luni, la ora zece. Spune ceva de genul: “Condoleanțele mele. Ce facem acum cu apartamentul? Oricum ai grijă de el, nu?” La scurt timp după aceea, polițiștii i-au înmânat cheile apartamentului, fără a asigura nicio urmă. O bată de baseball cu sânge care se află în apartament rămâne deocamdată nedetectată de anchetatori. Chiar și martorul care a scris e-mailul în acea seară nu este pus la îndoială de anchetatori. Lucrările la șantier nu vor fi oprite. Proprietarul nu este intervievat. Nu se examinează dacă șantierul respectă toate măsurile de siguranță. Asiye Sel a adresat toate aceste întrebări și multe altele poliției și parchetului în zilele și săptămânile care au urmat. În plus, familia angajează un avocat pentru a pune presiune asupra lor.

Crima perfectă

Legistul pensionar Johann Missliwetz denunță situația de ani de zile. El spune că prea puțin se face autopsie. Este sigur că există multe victime ale crimelor pe care doar nimeni nu le poate descoperi. El consideră că persoanele dispărute sunt suspecte. Doisprezece până la 18 persoane dispar în Austria în fiecare an fără urmă. Missliwetz crede că aceasta include victimele crimei care nu pot fi examinate pentru că nu pot fi găsite. Legistul crede, de asemenea, că multe accidente sunt crime. „Ori de câte ori citim în ziar că bărbatul a căzut în adâncuri în timp ce făcea drumeții în munți în fața soției sale, mă întreb dacă ar fi putut să ajute”, spune Johann Missliwetz. Aceeași imagine apare atunci când se îneacă în lac. „Crima perfectă este să arunci un non-înotător în apă când nimeni nu te urmărește”. Pentru că împingerea singură nu lasă urme.

Iar respondentul va spune întotdeauna că a fost un înotător de vârf dacă el este vinovatul. Sinuciderile ar putea fi, de asemenea, dificile. “Te poți înjunghia pe tine și pe ceilalți. Ambele arată de obicei diferit. Dar cu o singură înțepătură nu pot spune cu siguranță.” Asistentele sau medicii ar avea, de asemenea, oportunități de a ucide nedetectate. Ați putea supradoza, dozați incorect sau deloc administrați medicamente greșite. Dacă ar observa, ar putea spune întotdeauna că doar greșesc. Așa s-a întâmplat în Germania. Se spune că asistenta medicală Niels Högel a injectat pacienți cu diferite medicamente la două clinici din 2000 până în 2005. În această vară, instanța l-a condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea a 85 de pacienți. În 15 cazuri a fost achitat – în dubio pro reo – în dubio pro reo – în îndoială pentru acuzat.

Este un șoc pentru cei în suferință. Este chinuită de incertitudinea a ceea ce trebuiau să îndure cei dragi. Ca Asiye Sel. Vrea să știe ce s-a întâmplat. Tu și familia voastră doriți să înțelegeți moartea tatălui dvs. și să puteți încheia cu aceasta.

Dar la întrebările pe care copiii lui Cafer Ilkay le-au pus din nou și din nou nu mai pot primi răspuns la un moment dat. Mult nu mai poate fi stabilit după un timp. O reconstrucție a faptului nu este posibilă, deoarece rețelele originale ale șantierului au dispărut. Nu toți lucrătorii pot fi intervievați pentru că s-au întors în străinătate. Nu este clar cum a ajuns Cafer Ilkay în zona înconjurată a șantierului. Nu avea chei pentru asta. Nu s-a stabilit dacă rețelele de șantier care erau depozitate pe coridor erau cu adevărat fixe sau doar temporar întredeschise. Un muncitor din construcții declarase că totul era atașat „cu puțină sârmă”, dar sârma nu a fost găsită niciodată. Defectele de siguranță nu sunt descoperite niciodată, deoarece șantierul a fost verificat doar la câteva zile după moarte. Și martorul care l-a găsit pe Cafer Ilkay mort nu este audiat decât nouă luni mai târziu, când este presat. Pentru procuratura, declarația sa – și anume că rețeaua era nesecurizată – nu contează.

De la teoria accidentului la crimă

Medicul criminalist Johann Missliwetz a reușit să descopere un presupus accident drept crimă. Își amintește de așa-numita crimă de Revelion – așa l-au numit tabloidele mai târziu. În ajunul Anului Nou 2009, un bărbat a bătut sângerând din gură pe fereastra unui restaurant. Apoi s-a prăbușit. Salvarea ar putea determina doar moartea. La acea vreme, polițiștii au presupus că victima i-a pus stupid o petardă în gură și a vrut să arunce dosarul. Dar Missliwetz a găsit rănile ciudate. A bănuit o lovitură în gură, dar nu a găsit niciun proiectil care să-i demonstreze suspiciunea. La acea vreme nu existau aparate cu raze X în medicina legală din Viena. Missliwetz a trebuit să depună o cerere la procurorul public. Dar spitalele nu l-au lăsat să intre. Din motive de igienă, morții nu au voie să fie radiografiați acolo. Medicina veterinară a trebuit să servească pentru aceasta. Johann Missliwetz a găsit cartușul în duoden, iar poliția a găsit în cele din urmă criminalul.

Dar Johann Missliwetz își ia colegii sub protecție. “Dacă un legist cere o crimă și se dovedește că nu a fost una, își pierde reputația. În plus, există întotdeauna riscul ca o persoană nevinovată să fie închisă”, spune Missliwetz. Prin urmare, în calitate de legist, trebuie să fiți „99,5%” sigur.

Este rândul politicii

Investigațiile asupra morții lui Cafer Ilkay vor înceta pe 9 iulie 2015. “În absența oricărui indiciu de neglijență terță parte, ancheta relevantă a trebuit să fie întreruptă”, scrie procurorul din Viena. Asiye Sel și familia ei sunt supărați și dezamăgiți. Se simt neajutorați și nu știu ce să mai facă. Ei speră că la un moment dat vor apărea noi dovezi și apoi cazul va fi redeschis.

© Știri / Doamne Doamne

Autorul Thomas Trescher vrea să folosească cartea pentru a arăta unde este bolnav sistemul. El vede politica în tren și speră la reforme. El vede medicamentul criminalistic la Viena cu un risc deosebit. “Mulți oameni în vârstă lucrează acolo. Dacă nu sunt umpluți în curând, întregul sistem se va prăbuși complet”, spune Thomas Trescher. Vrea să se uite din nou la cazurile penale din cartea sa în câțiva ani și să pună întrebări. Poate între timp se va descoperi o crimă până la urmă.

Acest articol a apărut inițial în ediția tipărită a Știrilor (nr. 46/2019).

Citiți știrile pentru o lună acum gratuit! * * Testul se încheie automat.

Mai multe despre acest lucru ▶

ȘTIRI DIN REȚEA

Câștigă acum adevărate căști fără fir de la JBL! (E-media.at)

Acces nou (yachtrevue.at)

8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at)

Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gusto.at)

În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (Trend.at)

Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a se simți bine (tv-media.at)

E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at)

Tatăl lui Asiye Sel a fost ultimul chiriaș al unei clădiri rezidențiale din Viena care a fost renovată. Martorii și-au găsit cadavrul în casa scărilor, sub barele de pe șantier. A fost crimă? Decesele inexplicabile sunt la ordinea zilei în Austria. Jurnalistul Thomas Trescher a scris o carte opresivă despre aceasta.

Dosarul 1 UT 90 / 14d se află în fața lui Asiye Sel pe masa de luat masa. Le-a citit de multe ori. Ea a studiat în repetate rânduri rapoartele experților, rapoartele de anchetă ale polițiștilor, chiar și raportul de autopsie al medicului criminalist. „Constatările nu vorbesc împotriva unui accident”, este ultima frază. Pentru a spune vag, înseamnă că medicii cel puțin nu exclud ceea ce suspectează Asiye Sel: că tatăl ei a fost victima unei infracțiuni violente.

© Știri / Doamne Doamne

Tatăl tău, acesta este Cafer Ilkay. La momentul morții, el avea 65 de ani. Un bărbat frumos. El cântărește 90 de kilograme și are o înălțime de 1,80 metri. Un om de familie. Are șase copii, pe care îi îngrijește singur mult timp. Soția lui a murit de cancer acum 20 de ani. Un om care muncește din greu. A venit la Viena ca muncitor invitat din Turcia în 1973, și-a construit viața aici și a lucrat 43 de ani la construcții. La acea vreme și-a închiriat familiei un mic apartament pe Esterházygasse, în districtul șase. 53 mp, bucătărie, baie, dulap. Opt dintre ei locuiesc uneori aici. Aici, Cafer Ilkay plătește la sfârșitul vieții o chirie de 165 de euro. Își poate permite din pensie. Nu vrea să-și imagineze un alt loc de reședință. Nu va părăsi casa vie. De ce nu se va clarifica niciodată.

Sistemul este leneș

Experții estimează că fiecare a doua crimă din Austria rămâne nedetectată. Întregul sistem de investigare a morții este putred. Așa susține jurnalistul Thomas Trescher în noua sa carte „Totgeschwiegen”. Folosind cazuri penale reale, tânărul de 39 de ani descrie, capitol cu ​​capitol, eșecul celor responsabili cu investigarea crimei: medici, polițiști, procurori. În unele state federale, de exemplu, medicul de familie este chemat la moartea pacientului său și nu înțelege prea multe despre el însuși. Ca într-un caz pe care Thomas Trescher îl descrie.